/Noticias/noticias
16 junio 2019

100 anys del Cant de l’Àngel
Laura Rabassa canta el ángel
El passat 2 d’abril es van commemorar els 100 anys de la partitura que Mossèn Joan Batlle va composar per a l’Àngel, una composició que encara avui segueix essent vigent i que es segueix interpretant durant cada Setmana Santa.

La familia Joseph Cosialls, que ha tingut custodiada la partitura original ha decidit en aquest any centenari entregarla a la parroquia Santa Maria. El fundador de la capella de Santa Cecília era fill de Calella i va néixer el 21 de juny de 1872. Després de cursar estudis eclesiàstics i especialitzar-se en música sacra, Joan Batlle va guanyar la plaça vacant d’organista a Blanes i es va traslladar a la nostra població l’any 1896, on va crear una coral o capella que pogués cantar música religiosa que va ser batejada amb el nom de “Capella de Santa Cecília”. Més endavant va fundar la secció de dones que va incorporar-se al grup que ja havia creat sorgint d’aquí la idea de fundació de l’Orfeó de Blanes.

El 17 d’abril de 1939 va morir a Blanes on es va decidir batejar amb el seu nom al col.legi “Graduada Mixta”, Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó, i on la seva obra es recordada amb il.lusió i respecte.


ed. 112 --at-- 11 mayo 2004

S’imposa la pirotècnia granadina

La pirotècnia Accitana Mª Angustias guanya el 45è Concurs internacional de Focs d’artifici de Blanes per tercer any consecutiu. L’empresa granadina, que va disparar el seu espectacle el dissabte 25 de juliol, va obtenir una puntuació de 8.378,57 punts;

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Festiu per Sant Bonós
El proper divendres 21 d’agost serà dia festiu a Blanes. El plenari de l’Ajuntament va aprovar l’any passat designar festa local el dia dels sants copatrons Bonós i Maximià en substitució del dia de Santa Anna, que aquest 2015 ha caigut en diumenge.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Fes-te la foto a Blanes
Blanes participa en el concurs #Selfieyourcity que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Blocaires internacionals a Blanes

El darrer dia dels focs dos reconeguts blocaires internacionals van visitar Blanes. La seva estada va ser possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava amb la regidoria de Turisme i Promoció de la ciutat de l’Ajuntament.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Parla bé per la Festa major
Per la Festa major heu pujat als autos de xoc o als cavallets? Heu vist la cercavila o el correfoc? Heu menjat sucre filat o xurros?


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

El pregoner Xavi Marina

El tret de sortida de la Festa Major de Blanes el va donar el pregó a càrrec del corredor d’elit blanenc Xavi Marina. L’alcalde Miquel Lupiáñez va presentar el pregoner com un esportista d’elit jove que, per damunt de tot, és una persona humil, senzilla i que estima el poble de Blanes.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

De gigantes y cabezudos

Para el 29 de agosto la nueva junta de la Colla Gegantera de Blanes ha organizado un encuentro con otras agrupaciones de gigantes y cabezudos. El motivo es celebrar el verano como en los tiempos de finales de la Edad Media, cuando malabaristas y actores deleitaban las fiestas locales con unas figuras antropomorfas que los acompañaban en el escenario.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Nits d’estiu a la fresca

Per sisè any consecutiu l’associació cultural La Focal de Blanes proposa passar el mes d’agost gaudint de cinema compromès i crític amb sessions nocturnes a l’aire lliure. El cicle ‘Docus a la Fresca’ inclou quatre projeccions que es faran cada divendres del mes d’agost a les 10 de la nit al centre de Blanes, a la plaça Verge Maria, i en molts casos es comptarà amb la presència dels directors, així com dels protagonistes dels documentals.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Nou Club d’Escacs
Fa pocs dies va tenir lloc la fundació del Club d’Escacs Marítim Blanes. L’objectiu és promoure l’aprenentatge, pràctica i foment dels escacs entre els nens i nenes de Blanes i rodalies.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Oficina de turismo y policía
Dos años después de su cierre por problemas económicos se ha vuelto abrir este verano y hasta mediados de septiembre en la plaça dels Càmpings el módulo de la Oficina de turismo e información policial todos los días, de 10 a 14 y 17 a 20:30 h.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Llibres vergesOriginalíssima idea de la Biblioteca comarcal per donar sortida a un grapat de llibres! Al vestíbul hi trobareu un llit amb una sèrie de “llibres verges” que porten 10 anys als prestatges de la biblioteca i mai no els ha demanat ningú per llegir-los. Oi que es mereixen una mica d’atenció?

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Alimentar la fantasía

“Tots el contes s’acaben pero no n’hi ha cap que tingui final. Els personatges, els llocs, el que passa i el que passarà continua existint dins del teu cap”.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Saber respirar

Hace unas semanas tuve la ocasión de asistir a una persona que estaba sufriendo un ataque de ansiedad. No es la primera vez que me ocurre, pues tengo varias experiencias en acompañar a personas inmersas en un ataque.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Qué valor tiene el paisaje

En verano, cuando miles de extranjeros vienen a nuestra zona, deberíamos darnos cuenta de los privilegios de que disfrutamos durante todo el año. Una meteorología de envidia y unos paisajes de maravilla por todos los alrededores de Blanes.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Com esdevenir amic dels gats

Fa 4 anys la Rem va entrar a la meva vida. Personalment, els gats no m’agradaven, els veia esquerps (sense tenir-ne cap abans), els veia traicioners, amb moltes males qualitats, suposo que perquè el meu pare em va explicar que de petit teníem una gateta que el va esgarrapar i així li vaig agafar por als pobres gats, sense que ells es mereixessin aquesta opinió.

ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...siquiente >>