/Noticias/noticias
3 abril 2020

Wantun guanya el Premi
El 22 d’octubre, a Andorra la Vella, el grup blanenc Wantun va guanyar la 10a edició del Premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any, pel tema “Spectiu”. El guardó, instituït en memòria del cantant Carles Sabater, està convocat pel Centre de la Cultura Catalana del Principat d’Andorra i compta amb la col·laboració de la Fundació Crèdit Andorrà, que ha dotat aquests premis amb 2.000 euros per al guanyador i 1.000 euros per al segon classificat, en aquest cas, la formació Ërase del Maresme amb la cançó “Aquesta nit”. Els guardonats d’aquesta 10a edició participaran en un concert a Andorra l’any vinent, com ha tingut lloc en les edicions passades.

Recordem qui són els components de Wantun: Àlex Cabezuelo com a cantant, Jordi Ibáñez a la guitarra, al baix hi ha Ricard Borrell, Francesc Borrell s’encarrega del teclat i a la bateria hi ha Javier Gómez.
El Premi Carles Sabater a la millor cançó en català té com a finalitat donar suport a la creació i la difusió de música actual amb lletres en català i està consolidat com un dels guardons més destacats del panorama musical en aquesta llengua. Aquest any s’ha incrementat la participació, s’han presentat un total de 35 cançons de 14 grups diferents.


ed. 166 --col-- 10 noviembre 2008

S’imposa la pirotècnia granadina
La pirotècnia Accitana Mª Angustias guanya el 45è Concurs internacional de Focs d’artifici de Blanes per tercer any consecutiu. L’empresa granadina, que va disparar el seu espectacle el dissabte 25 de juliol, va obtenir una puntuació de 8.378,57 punts;


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Festiu per Sant Bonós
El proper divendres 21 d’agost serà dia festiu a Blanes. El plenari de l’Ajuntament va aprovar l’any passat designar festa local el dia dels sants copatrons Bonós i Maximià en substitució del dia de Santa Anna, que aquest 2015 ha caigut en diumenge.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Fes-te la foto a Blanes
Blanes participa en el concurs #Selfieyourcity que organitza el Patronat de Turisme Costa Brava.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Blocaires internacionals a Blanes
El darrer dia dels focs dos reconeguts blocaires internacionals van visitar Blanes. La seva estada va ser possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava amb la regidoria de Turisme i Promoció de la ciutat de l’Ajuntament.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Parla bé per la Festa major
Per la Festa major heu pujat als autos de xoc o als cavallets? Heu vist la cercavila o el correfoc? Heu menjat sucre filat o xurros?


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

El pregoner Xavi Marina
El tret de sortida de la Festa Major de Blanes el va donar el pregó a càrrec del corredor d’elit blanenc Xavi Marina. L’alcalde Miquel Lupiáñez va presentar el pregoner com un esportista d’elit jove que, per damunt de tot, és una persona humil, senzilla i que estima el poble de Blanes.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

De gigantes y cabezudos
Para el 29 de agosto la nueva junta de la Colla Gegantera de Blanes ha organizado un encuentro con otras agrupaciones de gigantes y cabezudos. El motivo es celebrar el verano como en los tiempos de finales de la Edad Media, cuando malabaristas y actores deleitaban las fiestas locales con unas figuras antropomorfas que los acompañaban en el escenario.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Nits d’estiu a la fresca
Per sisè any consecutiu l’associació cultural La Focal de Blanes proposa passar el mes d’agost gaudint de cinema compromès i crític amb sessions nocturnes a l’aire lliure. El cicle ‘Docus a la Fresca’ inclou quatre projeccions que es faran cada divendres del mes d’agost a les 10 de la nit al centre de Blanes, a la plaça Verge Maria, i en molts casos es comptarà amb la presència dels directors, així com dels protagonistes dels documentals.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Nou Club d’Escacs
Fa pocs dies va tenir lloc la fundació del Club d’Escacs Marítim Blanes. L’objectiu és promoure l’aprenentatge, pràctica i foment dels escacs entre els nens i nenes de Blanes i rodalies.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Oficina de turismo y policía
Dos años después de su cierre por problemas económicos se ha vuelto abrir este verano y hasta mediados de septiembre en la plaça dels Càmpings el módulo de la Oficina de turismo e información policial todos los días, de 10 a 14 y 17 a 20:30 h.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Llibres verges


Originalíssima idea de la Biblioteca comarcal per donar sortida a un grapat de llibres! Al vestíbul hi trobareu un llit amb una sèrie de “llibres verges” que porten 10 anys als prestatges de la biblioteca i mai no els ha demanat ningú per llegir-los. Oi que es mereixen una mica d’atenció?


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Alimentar la fantasía
“Tots el contes s’acaben pero no n’hi ha cap que tingui final. Els personatges, els llocs, el que passa i el que passarà continua existint dins del teu cap”.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Saber respirar
Hace unas semanas tuve la ocasión de asistir a una persona que estaba sufriendo un ataque de ansiedad. No es la primera vez que me ocurre, pues tengo varias experiencias en acompañar a personas inmersas en un ataque.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Qué valor tiene el paisaje
En verano, cuando miles de extranjeros vienen a nuestra zona, deberíamos darnos cuenta de los privilegios de que disfrutamos durante todo el año. Una meteorología de envidia y unos paisajes de maravilla por todos los alrededores de Blanes.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...

Com esdevenir amic dels gats
Fa 4 anys la Rem va entrar a la meva vida. Personalment, els gats no m’agradaven, els veia esquerps (sense tenir-ne cap abans), els veia traicioners, amb moltes males qualitats, suposo que perquè el meu pare em va explicar que de petit teníem una gateta que el va esgarrapar i així li vaig agafar por als pobres gats, sense que ells es mereixessin aquesta opinió.


ed. 247 11 agosto 2015 Leer más...siquiente >>