/Noticias/noticias
22 julio 2018

Fòrum Agenda 21
El dissabte 17 de juny va tenir lloc al CEIP Joaquim Ruyra el Fòrum del Pla d’Acció cap a La Sostenibilitat (PALS). Adrià Gelabert, cap de producte de l’empresa La Vola, va ser l’encarregat de dirigir la sessió, tot començant amb la presentació del document del pla d’acció.

Seguidament els ciutadans van votar les accions que van considerar més importants o bé urgents pel nostre municipi, i per acabar es va debatre el contingut del document i tothom va poder manifestar les queixes i les propostes que va considerar oportunes.
En total vàrem ser setze persones les que vam assistir al Fòrum; una xifra poc generosa tractant-se d’un municipi de 38.000 habitants.
Les peticions més generalitzades dels blanencs van ser: més contenidors als carrers, sobretot de recollida selectiva, i més papereres, posar a l’abast de les persones els sistemes necessaris per no embrutar les platges, per exemple oferint cendrers pels que fumen, que seria una forma d’evitar que la sorra fos plena de burilles de cigarretes i educar tant els nens a les escoles, com als adults als llocs de treball a fi de fer una gestió més sostenible dels recursos.
La poca participació per part dels veïns en aquest tipus d’actes demostra clarament que el problema més greu que tenim quan parlem del nostre entorn i fem ús de paraules com ara medi ambient o gestió sostenible, és que encara són molts els que pensen que “això” no té res a veure amb ells, que no els afecta o que no hi tenen res a dir... els que no comprenen que l’aire que respirem és cosa de tots, que l’aigua la necessitem tots per viure, que no sabem què fer amb la quantitat extremadament excessiva de residus que generem i que a més no gestionem correctament, i un llarg etc. de mals hàbits i costums existents en la nostra societat.
També val a dir que desde l’Ajuntament no s’ha fet gran cosa per promoure la implicació de la població en aquest aspecte, i el cas de l’Agenda 21 n’és un clar exemple, atesa la mínima difusió amb la qual s’ha tractat.
Tanmateix això no ha de servir d’excusa als ciutadans per no implicar-se en el que és un bé per la salut de tots.
L’Agenda 21 local neix l’any 1992 a la Cimera de la Terra celebrada a Rio de Janeiro per combatre els problemes de contaminació, pèrdua de biodiversitat i dels recursos naturals a nivell mundial i també local. Es va implantar a l’inici del segle XXI, i de fet en molts municipis ja fa anys que està en marxa, i recull el conjunt d’actuacions necessàries per una gestió municipal més sostenible. És un procés que no és exclussiu de l’Ajuntament sinó que tots els ciutadans hi estan implicats, a nivell personal, del sector turístic, d’indústries, de comerços, sindicats, associacions de veïns, agricultors, pescadors, empresaris, etc.
Per saber més coses de l’Agenda 21 i per participar en les decisions del poble: www.blanes.cat/mediambient/agenda21; aquí podreu expressar les vostres opinions o inquietuts mitjançant la bústia electrònica.


ed. 138 -Marta Puigrodón- 7 julio 2006

Windsurf de élite

Durante la última semana de septiembre la costa de Blanes ha acogido un evento de máxima calidad. A pesar de la participación del Club de Vela, el Ayuntamiento, Deportes de la Generalitat y otras ilustres instituciones, este ‘Mundial de windsurf’ ha pasado ante los ojos de los locales sin pena ni gloria.

ed. 237 16 octubre 2014 Leer más...

Palomas en nuestra ciudad

Juan Cortez Rodríguez nació hace 55 años en Galicia pero vive desde hace más de 50 en Catalunya. Como él mismo dice, nació aficionado a la colombofilia y desde sus primeros recuerdos, gran parte de su vida se centra en el estudio de las palomas.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

¿Quién és quién?

BlanesAPP es una aplicación para móviles que ofrece el gran abanico de nuestro comercio local a un solo clic. Teléfonos, direcciones, ofertas puntuales o los servicios de las empresas están a su alcance en el bolsillo y en cualquier momento.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Blanes a les olimpíades
L’equip femení de 470 del Club de Vela Blanes, amb Alba Bou i Júlia Subirà, competirà en el Mundial de vela de Santander aquest mes de setembre, amb fermes opcions a formar part de l’equip olímpic per a Rio 2016. Un vídeo de promoció ens acosta a aquest esport i a les seves protagonistes. http://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=uFBmx7gGYEs


ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Ping-pong para todos

Hace seis meses que tenemos en marcha el primer club de ping-pong de Blanes, que ofrece la posibilidad de disfrutar de un deporte que muchos consideran muy completo, para cuerpo y mente.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Dones a pedals
Un grup de dones de Blanes que fa un any que pedalen juntes, sortint 4 o 5 dies a la setmana a diferents horaris, han format un nou grup amb el nom de ‘Dones a pedals’.


ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Festa dels Copatrons

Un total de 270 nedadors i nedadores van participar en la 72ª Travessia del port el 17 d’agost, el primer dels actes de la Festa dels Copatrons.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Iniciativa para África

El 5 de septiembre, la fiesta pro Kuwonku, una cena típica catalana, fue un gran encuentro para unas 250 personas de Blanes y ni siquiera la lluvia que obligó trasladar a última hora todo lo previsto desde la pl. Dies Feiners a la sala del Esbarjo parroquial pudo mermar la ilusión de los colaboradores que forman parte de este gran proyecto en un pequeño municipio en África.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Ets un booktrailer?
Les biblioteques de Catalunya convoquen el Concurs de booktrailers per a joves de 14 a 18 anys que facin difusió del llibre que més els agrada convertint-se en artistes audiovisuals.


ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Nou curs escolar

Més de 5.450 alumnes començaran dilluns dia 15 el curs escolar 2014-15 en els diferents centres públics i concertats de Blanes.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Campionat del món de windsurf

Del 22 al 27 de setembre se celebra el Campionat del món de Raceboard a les nostres aigües. La zona de competició se situarà davant del càmping Bella Terra, on s’allotjaran la majoria dels “riders” de tot el món.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

La primera tertúlia marítima Es Niell

El 15 d’agost va començar el cicle de Tertúlies marítimes Es Niell, organitzat per l’Arxiu Municipal i el Club Vela Blanes amb l’objectiu que hi participin els interessats en qualsevol aspecte de la vila en l’àmbit mariner.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

El trabajo bien hecho deja huella

Con una gran fiesta el próximo 26 de setembre, Carme Mateu Muntal se retira después de 27 años de una vida laboral que ha dejado huella en el mundo de la moda por su tarea pedagógica y empresarial.

ed. 236 15 septiembre 2014 Leer más...

Tindrem Aplec de l’Amor

L’Aplec de l’Amor, l’acte que acostuma a tancar la Festa Major i que no va poder celebrar-se el passat 28 de juliol per les tempestes, s’ha traslladat als actes de la Festa dels Copatrons. El proper diumenge 24 a les 9 del vespre tindrà lloc el sopar popular a Cala Bona i a les 10, l’espectacle dels DeuDeVeu, guanyadors del concurs ‘Oh happy day’ de TV3. El sopar es pot portar de casa o comprar-lo a la mateixa Cala Sant Francesc per 6€.

ed. 235 13 agosto 2014 Leer más...

Sense llum
Uns 2.200 abonats de Blanes van quedar-se sense subministrament elèctric durant dues hores el vespre del 7 d’agost per d’una incidència que va tenir lloc pels volts de les vuit del vespre.


ed. 235 13 agosto 2014 Leer más...<< anterior siquiente >>